De site van hoeve Vercaemer is totaal verloederd.
Foto VGGS De site van hoeve Vercaemer is totaal verloederd.

Waar blijft groene long rond hoeve Vercaemer?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN LENDELEDE

Het was de wens van het huidige gemeentebestuur om de voormalige Stevansite om te bouwen tot een groene, recreatieve zone. Maar het blijft wachten op die aangekondigde groene long. Komt het er nog van? En kan het volgende gemeentebestuur niet nog meer doen om Lendelede groener en aantrekkelijker te maken?

"Het is en blijft onze wens om een groene recreatieve zone te hebben tussen Lendelede en Sente" stelt huidig burgemeester Carine Dewaele (CD&V). "De gemeente heeft in het verleden hoeve Vercaemer en de bijhorende gronden aangekocht. Daarnaast is Patrijzenbos een speelbos geworden. We willen de hoeve Vercaemer volledig renoveren. We zullen een bevraging doen bij onze inwoners en onze verenigingen hoe zij de renovatie van de hoeve zien en wat zij vinden wat er daar moet komen. Het moet een leuke plek worden met speelruimte en waar activiteiten met natuurbeleving kunnen plaatsvinden Ook de voormalige stortsite heeft heel wat potentieel. Maar daarvoor moeten we eerst overleggen met de huidige eigenaar."

Uit de ijskast

Voor Gudrun Debrabandere (N-VA) is het duidelijk. "Voor de nabestemming van de Stevansite zijn de vroegere uitbaters van de stortplaats verantwoordelijk. Maar wat betreft hoeve Vercaemer en de bijhorende gronden, had er al iets moeten gebeurd zijn. De site werd door de gemeente aangekocht in 1999. Intussen is daar nog veel te weinig gebeurd. Het project moet dringend uit de ijskast!"

Ontmoetingsplaats

Francis Bonte (Trots op Lendlee): "Wij vragen een dringende renovatie van hoeve Vercaemer. Het is een unieke locatie om er een ontmoetingsplaats van te maken voor alle Lendeledenaars. De renovatie kan op relatief korte termijn gebeuren, en moet nu ook snel van start gaan. Het is jammer dat de huidige meerderheid de site heeft laten verloederen. Er is te lang niets gebeurd. Kijk maar naar de bouwvallige gebouwen... Ook rond de Stevansite zijn er nog veel vragen. Het is onze morele plicht om daar werk van te maken na de vele inspanningen uit het verleden voor de sluiting", aldus de kopman van Trots op Lendlee. (VGGS)

Lees meer