2 Big Bill is er weer helemaal klaar voor. "We gaan er een stevige lap op geven!"
Vertommen Big Bill is er weer helemaal klaar voor. "We gaan er een stevige lap op geven!"

"Liever een levende legende dan een dode"

BLUESICOON BIG BILL PAKT NA GEZONDHEIDSPROBLEMEN UIT MET NIEUWE SINGLE

Big Bill is na een periode van gezondheidsproblemen weer helemaal terug. De 67-jarige blueslegende pakt zelfs uit met een nieuwe single en een groot concert in de Leuvense concertzaal Het Depot"

Hoe zou het zijn met Big Bill? Meer dan goed, zo blijkt want de Leuvense blueslegende lanceert zowaar een nieuwe single. Dat was alweer van 2013 geleden toen Big Bill het nummer 'Schuenen Dag' op de wereld losliet. Na zijn herseninfarct in januari 2013 zaten meer nieuwe nummers er echter niet meteen in, al liet de Leuvenaar toen meteen verstaan dat hij niet van zin was om te stoppen met muziek, laat staan met optreden. In de voorbije jaren liep het echter al wel eens mis tijdens optredens omdat hij onwel werd op het podium. Die periode van gezondheidsproblemen lijkt nu echter definitief achter de rug, getuige daarvan de nieuwe single 'Jimi Jimi' en het grote optreden op 25 mei in Het Depot.


"Ik voel me prima", zegt Big Bill. "De Leuvenaars mogen er gerust in zijn... Big Bill is nog lang niet dood. Ik ben dan wel 67 jaar jong, maar ik voel me alsmaar beter in mijn vel. Ik zeg altijd: je bent beter een levende legende dan een dode. Trouwens, muziek is mijn leven. Zonder muziek zou ik het niet lang meer trekken, vrees ik. Het is wel zo dat ik af en toe eens een mindere dag heb maar dat is gepermitteerd op mijn leeftijd."

2 De nieuwste single: Jimi Jimi.
Vertommen De nieuwste single: Jimi Jimi.

Ode aan Jimi Hendrix

Conclusie: Big Bill is helemaal terug. "Absoluut! En ik ben uiterst benieuwd naar de reacties op de nieuwe single 'Jimi Jimi'. Mijn kozijn Charly Verbinnen heeft de muziek geschreven en vroeg me of ik het nummer wou inzingen. Ik heb dat met veel 'goesting' gedaan en het resultaat mag er zeker zijn. Het is uiteraard een ode aan Jimi Hendrix. Ik kijk ook enorm uit naar het concert in Het Depot op 25 mei. Ze hebben dat 'Nen avond met Big Bill' gedoopt en dat heeft uiteraard een reden. Ik ben van plan om heel wat muzikale vrienden uit te nodigen. Ik denk bijvoorbeeld aan Roland en aan Lange Polle van Triggerfinger. Ik ken die gast nog goed van op de Oude Markt in Leuven. Ik ben wel eens benieuwd hoe het zit met de gezondheid van mijn maten want ook zij hebben net als ik een straf leven geleefd. Ja, dat waren nogal eens tijden...We gaan er een stevige lap op geven in Het Depot op 25 mei."

Nieuwe full cd

"We gaan niet voor minder dan een uitverkochte zaal", aldus Big Bill, die een enorm gemotiveerde indruk geeft. Blijft de vraag: is de nieuwe single en het concert een voorbode van een langverwachte nieuwe plaat? "Tja, dat zou er toch eens van moeten komen", zegt Big Bill. "Ik wacht al een tijdje tot iemand anders de muziek schrijft in mijn plaats, maar ik denk dat ik zelf uit mijn 'krammen' zal moeten schieten. Ik wil zeker ooit nog een full cd maken want muziek is zoals ik al zei mijn leven. Ik heb er ook goesting in en kan rekenen op mijn trouwe bandleden zoals bijvoorbeeld Stoy Stoffelen en Jean Vandooren. Het is echt plezant om samen met die mannen muziek te maken. Ja, ik zie het wel zitten om nog eens een full cd op de wereld los te laten. In afwachting daarvan kunnen de Leuvenaars op hun beide oren slapen: ze zijn nog niet verlost van Big Bill."


Meer info over het concert op 25 mei in Het Depot: www.hetdepot.be

Lees meer