"Rock 'n' roll tot we doodvallen"

De Leuvense blueslegende Big Bill (66) wil met zijn rechterhand en bassist Jean Vandooren nieuwe muziek maken in 2017. "We hebben een relatief rustig jaar achter de rug, maar we gaan met volle muzikale goesting 2017 in", zegt Big Bill gedreven. "We hebben twaalf optredens gedaan het voorbije jaar", zegt bassist Jean Vandooren. "Dat lijkt niet veel, maar op onze gezegende leeftijd sta je niet meer elke week op een podium. Maar we genieten nog van elk optreden en daar draait het om. Mensen zien en voelen dat ook als ze ons bezig zien."

Ook qua gezondheid verliep 2016 redelijk goed voor Big Bill, die in het verleden al enkele keren een optreden moest stopzetten door medische problemen. De blueslegende belandde wel even in het ziekenhuis bij de heropening van café Sport op het Martelarenplein. "Maar dat was niet erg", verzekert Big Bill. "Het was een appelflauwte door de hitte. Men heeft me naar het ziekenhuis gebracht gezien mijn medische verleden, maar ik mocht al snel naar huis. Het gaat behoorlijk goed met mijn gezondheid. De Leuvenaars kunnen op hun beide oren slapen."

En wat brengt 2017 voor Big Bill en zijn band? "Muziek natuurlijk", zegt Jean. "We hebben ideeën en ik ga me er echt achter zetten dit jaar om die ook uit te voeren."

Big Bill heeft inderdaad zin in nieuwe nummers. "Muziek is mijn leven. Ideeën zijn er altijd en hopelijk komen daar in 2017 nieuwe songs van die we dan ook kunnen brengen tijdens optredens."

"Al zal een tournee in Amerika er niet meer inzitten", pikt Jean in. "Maar we zijn wel een beetje de Rolling Stones van Leuven. Rock 'n' roll tot we doodvallen op het podium." (BMK)

Big Bill (rechts) en zijn vaste bassist Jean Vandooren willen volgend jaar nieuwe nummers maken.
Vertommen Big Bill (rechts) en zijn vaste bassist Jean Vandooren willen volgend jaar nieuwe nummers maken.

Lees meer