19 maanden rijverbod en 7.300 euro boete na dollemansrit

Een 29-jarige Leuvenaar is in de politierechtbank veroordeeld tot in totaal een boete van 7.380 euro en 19 maanden rijverbod na een dollemansrit in Leuven. Twee maanden geleden kreeg hij correctioneel nog een jaar cel omdat hij toen met gestolen nummerplaten reed.

A.N. moest zich in februari al verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Leuven. A. werd op 6 juni vorig jaar achtervolgd door een politiepatrouille omdat hij met valse nummerplaten rondreed. Na een wilde achtervolging door Leuven kon hij worden tegengehouden. De twintiger probeerde alsnog te voet weg te komen. De agenten moesten toen zelfs hun wapen trekken om de man tot bedaren te brengen. In het voertuig vond de politie in het zitvlak van de passagierstoel een Zwitsers zakmes. Dat stak zo in het zitvlak dat het meteen kon getrokken worden.

Heroïne en cocaïne

De man bracht met zijn gevaarlijk rijgedrag ook voetgangers in gevaar en hij bleek bovendien onder invloed van heroïne en cocaïne. Omdat hij toen een speekseltest weigerde werd hij daarvoor gisteren in de politierechtbank veroordeeld tot 2.400 euro boete. Daar kwam nog 4.980 euro bovenop voor de andere inbreuken op de verkeerswetgeving, zoals sturen tijdens verval, zonder inschrijving en zonder verzekering. In totaal kreeg hij ook een rijverbod van 19 maanden en zal hij opnieuw moeten slagen in de vier proeven voor rijexamen. Zijn wagen werd verbeurdverklaard. Hij stuurde opnieuw zijn kat naar het proces en werd bij verstek veroordeeld. (KAR)

Lees meer