Uitbater Rikky Evers met zijn dochter aan café Libertad.
Foto Vertommen Uitbater Rikky Evers met zijn dochter aan café Libertad.

Big Bill op 32ste Libertadfeesten

De Libertadfeesten in Leuven zijn dit jaar toe aan de 32ste editie. In de onverslijtbare kroeg Libertad in de Muntstraat staan vanaf 5 mei onder meer Big Bill, Pilod en Don Croissant & San Pietro op het podium.

Naar goede gewoonte trapt café Libertad het festivalseizoen in Leuven op gang en dat is dit jaar niet anders. Vanaf 5 mei trapt cafébaas Rikky Evers een reeks concerten op gang die op 25 mei eindigen met de welbekende Wijn- en Champagnefeesten.


In het verleden werden de bezoekers van de Libertadfeesten meer dan geregeld ondergedompeld in een overdaad van spreekwoordelijke muzikale luxe en ook dit jaar heeft organisator Rikky Evers een aardige affiche samengesteld. Zijn persoonlijke favoriet is Don Croissant & San Pietro. Die naam klinkt misschien niet iedereen bekend in de oren maar als je weet dat muzikant Little Jimmy met zijn 'Sharks' in 1966 het voorprogramma van The Who en The Rolling Stones speelde dan weet je meteen ook dat er klassebakken op het podium zullen staan.

Laatste concerten

Eveneens op het programma: Mister Catfish (7 mei), Djempi & Bontempi (11 mei), Wouter et les petites farces (12 mei) en CPL593H (18 mei). Niet zelden gaat het overigens om unieke of allerlaatste concerten van de doorwinterde muzikanten. Nog zo'n doorwinterd muzikant is niemand minder dan Big Bill. De Leuvense blueslegende is een vaste waarde op de Libertadfeesten. "Op zaterdag 6 mei zou eigenlijk elke Leuvenaar naar de Libertadfeesten moeten komen want dan speelt Big Bill & Band. Er staat overigens nog meer Leuvens talent op het podium. Op vrijdag 5 mei speelt Pilod een concert op de Libertadfeesten. Leuvenaars die de spits afbijten, altijd leuk."


Tot slot zijn er nog tradities die in ere gehouden moeten worden, zoals bijvoorbeeld de Veteranennacht (19 mei) en de Wijn- en Champagnefeesten (25 mei). "Het spreekt voor zich dat we die vaste waarden terug op de affiche hebben gezet", besluit Rikky Evers. "Geen idee wat de vroegere tappers en tapsters voor ons in petto hebben op de Veteranennacht maar het zal zeker alweer de moeite zijn. In het verleden bouwden ze café Libertad al om tot onder meer een luxebordeel, het paleis van Versailles en De Hel van OHL. Afsluiten doen we dan weer met de Wijn- en Champagnefeesten. Hemelvaartsdag belooft de lekkerste dag van de Libertadfeesten te worden..." Meer info: www.libertad.be (BMK)

Lees meer