Big Bill tijdens een eerdere editie van de Libertadfeesten.
Foto Vertommen Big Bill tijdens een eerdere editie van de Libertadfeesten.

Big Bill op Libertadfeesten

KROEG VIERT 35-JARIG BESTAAN MET SPECIALE EDITIE VAN FESTIVAL

Café Libertad is al 35 jaar een vaste waarde in Leuven en viert die verjaardag met een speciale editie van de Libertadfeesten. Op de affiche onder meer Guy Swinnen, Paul Michiels & Friends en uiteraard ook de enige echte Big Bill. "De Libertadfeesten zijn altijd één groot feest voor ons", klinkt het daar.

Traditioneel wordt het Leuvense festivalseizoen afgetrapt door de Libertadfeesten en dit jaar pakt organisator Rikky Evers zowaar uit met een affiche die nog straffer is dan die van vorig jaar. De uitbater van café Libertad heeft daar twee goede redenen voor. Ten eerste is hij een muziekliefhebber 'pur sang' en ten tweede bestaat café Libertad 35 jaar. Reden genoeg dus om een speciale editie van de Libertadfeesten te organiseren.

Imagine No Lennon

Op de affiche onder meer Guy Swinnen en Paul Michiels & Friends. Twee grote namen in de Vlaamse muziekgeschiedenis, maar de Libertadfeesten hebben nog meer straffe muzikanten in petto. "Fadango Live XS, El Juntacadáveres, High Hi,... We zijn er alweer in geslaagd om topmuzikanten naar de Libertad te halen. Persoonlijk kijk ik vooral uit naar de optredens van Bullfrog Tattoo en Imagine No Lennon. Die laatste band heeft met Jean Bosco Safari en Ben Crabbé heel wat podiumervaring in huis en dat zal het publiek zeker merken tijdens de Libertadfeesten."


Eén naam mocht uiteraard niet ontbreken: Big Bill. De Leuvense blueslegende is een traditie op het populaire festival. Bassist Jean Vandooren kijkt nu al uit naar het optreden dat wellicht het enige van Big Bill zal zijn dit jaar. "We hebben inderdaad een jaarlijkse afspraak met De Libertadfeesten", zegt Jean Vandooren.

Big Bill aan beterhand

"Voor ons is optreden op de Libertadfeesten één groot feest. Big Bill is aan de beterhand na zijn gezondheidsproblemen en is er dus zeker klaar voor om nog eens alles te geven op het kleine maar bijzonder gezellige podium van café Libertad. Nieuwe nummers? Ik weet dat die geruchten de ronde doen maar eigenlijk is daar niet veel van aan. We repeteren amper nog maar optreden doen we nog steeds graag, al is het optreden in de Libertad voorlopig het enige op onze agenda."


De Libertadfeesten vinden plaats van 28 april tot 20 mei. Meer info: www.libertad.be

Lees meer