Chiro Hekeko en Jeugdhuis De ZoeNK stellen boek voor

Chiro Hekeko en Jeugdhuis de ZoeNK vieren dit jaar feest. Chiro Hekeko viert z’n 75-jarig bestaan, de ZoeNK blaast 50 kaarsjes uit. Hun geschiedenis werd zopas gebundeld in een boek en in de tentoonstelling ‘Musee Jubilee’.

De leden van Chiro Hekeko en JH de ZoeNK tonen trots het boek over hun geschiedenis.
Vertommen De leden van Chiro Hekeko en JH de ZoeNK tonen trots het boek over hun geschiedenis.

Dit weekend is het groot feest in Kessel-Lo want JH de ZoeNK en Chiro Hekeko vieren hun verjaardag. Drie dagen lang kunnen Chiro- en jeugdhuissympathisanten komen vieren met tal van activiteiten: een Comedynight, Spartacusrun, optredens van alle ZoeNK-DJ-all stars en een activiteitenmarkt met kampthema’s.

Gorbatsjov

Feesten is een ding maar de geschiedenis in kaart brengen een ander. Daarom werd er besloten om het archief uit te pluizen voor een boek. “Dit feestjaar is de perfecte gelegenheid om de geschiedenis te bundelen in een boek”, zegt Fien Degrande die verantwoordelijk is voor de communicatie in de Stuurgroep Jubilee. “Enkele geëngageerde vrijwilligers doorploegden het voorbije jaar ijverig het archief. Dronk Gorbatsjov ooit een pintje in de ZoeNK? Hoe ontstond het plan om een zwembad te graven op het Chiroterrein? Wat deed de moordenaar van Linkeroever in De ZoeNK? De sappigste verhalen en meest memorabele foto’s werden gebundeld in een ‘Jubileeboek’ en een greep uit dat boek wordt tijdens het feestweekend voorgesteld in de tentoonstelling ‘Musee Jubilee’.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer