Damiaanscouts zingen voor het goede doel

Net zoals vele kinderen trokken ook de Damiaanscouts uit Wilsele-Putkapel met Driekoningen de straat op. Het sterzingen is al jaren een traditie in de scoutsgroep. Dit jaar gaat de opbrengst naar project The Ocean Cleanup.

De Damiaanscouts zingen voor propere oceanen.
Vertommen De Damiaanscouts zingen voor propere oceanen.

Na een gezinsviering in de Sint-Agathakerk gingen meer dan honderd koninklijk verkleedde scouts en gidsen op pad. “Het koude weer kon hen niet deren en na afloop verzamelden de kinderen in hun scoutslokalen waar ze warme chocomelk en een pannenkoek kregen. De ingezamelde centjes werden er geteld en het gekregen snoepgoed werd verdeeld. Het precieze bedrag zal pas bij de officiële overhandiging aan het goede doel bekend gemaakt worden”, aldus Ruben Geleyns.

Minder is meer

Ieder jaar kiest de leidingsploeg een goed doel waaraan ze de opbrengst van het sterzingen doneert. “Dit jaar koos men voor The Ocean Cleanup, het grootschalig milieuproject waarmee men plastic afval uit de zee wil halen. Het jaarthema van de nationale scoutsorganisatie ‘minder is meer’ geeft duurzaamheid en ecologie dit jaar ook duidelijk een plaats in de beweging”, besluit Ruben Geleyns.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer