Fonk zoekt geld voor docu over Leuvense muziekscène

Na het succes van 'De Brand van Leuven' en 'Leuven Autovol & Autovrij' is Fonk op zoek naar geld om een derde documentaire te maken over Leuven. In totaal heeft Fonk 6.000 euro nodig om 'De Leuvense Scène' in te blikken.

Fonk kan terugblikken op mooie projecten zoals 'De Brand van Leuven' en 'Leuven Autovol & Autovrij'. Beide documentaires over Leuven konden rekenen op lovende recensies en dat bracht Fonk op het idee om verder te gaan op de ingeslagen weg. Met 'De Leuvense Scène' staat er nu een derde documentaire over het leven in Leuven op stapel. "Voor die film doen we een beroep op de hulp van de Leuvenaars", zegt algemeen coördinator Johan Van Schaeren. "Enerzijds zoeken we beeldmateriaal, foto's en bewegende beelden. Anderzijds hebben we een Kickstarter-pagina opgestart in de hoop het ontbrekende stukje van het budget bij elkaar te krijgen."


Dat budget wordt geschat op zo'n 6.000 euro. "Verteller in 'De Leuvense Scène' is Jan Delvaux. Hij is een wandelende encyclopedie wat de vaderlandse muziekgeschiedenis betreft", klinkt het. In de film onder meer aandacht voor enkele monumenten uit de Leuvense muziekgeschiedenis. Om er maar enkele te noemen: Big Bill en Jos 'Jokke' Kerkhofs. "In de lente van '73 verzamelden een groep muzikanten op de Oude Markt in Leuven.


Meer info over de documentaire en de fondsenwerving saat op: www.fonk.be (BMK)

Lees meer