Jongerenraad Kabinet J geeft met het ludieke evenement Jammin' with Fonske advies over het cultuuraanbod voor jongeren.
Foto Vertommen Jongerenraad Kabinet J geeft met het ludieke evenement Jammin' with Fonske advies over het cultuuraanbod voor jongeren.

Kabinet J vindt cultuur te duur in Leuven

De Leuvense jongerenraad Kabinet J heeft op het ludieke event Jammin' With Fonske op het Rector De Somerplein de schepenen Dirk Vansina (CD&V) en Denise Vandevoort (sp.a) geadviseerd over het cultuuraanbod voor jongeren. Opvallend gegeven is dat de Leuvense jongeren de prijs van cultuur toch nog zien als een drempel.

"We zijn jong en we hebben zin in cultuur, maar de kostprijs blijft een drempel. Kortingen en cultuurbonnen kunnen hierbij helpen. Prijzen onder vijf of tien euro zijn belangrijk", aldus Ruben Geleyns van Kabinet J.


De Leuvense jongeren stellen ook vast dat er te weinig communicatie is over het aanbod. "Het aanbod is groot genoeg, maar er scheelt iets aan de communicatie erover. Een beetje research leert ons namelijk dat we niet mogen klagen in Leuven. Maar het feit dat we hier 'research' voor moesten doen, licht alvast een tipje van de sluier van onze aanbevelingen op. De leuze 'onbekend is onbemind' is misschien een cliché, maar daarom niet minder waar voor het Leuvense culturele aanbod voor jongeren", klinkt het. (BMK)

Lees meer