Leerlingen Sint-Norbertus gaan voor eerlijke handel

De leerlingen van juf Liesbeth in de Sint-Norbertusschool in Heverlee werden zopas getrakteerd op een workshop over eerlijke handel. Schepen van Duurzaamheid David Dessers (Groen) en schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (sp.a) kwamen dat met eigen ogen bekijken in de klas. “Het is goed dat leerlingen werken rond een belangrijk thema zoals duurzaamheid”, aldus de Leuvense schepenen.

Schepenen David Dessers (Groen) en Lalynn Wadera (sp.a) brengen een bezoek aan de Sint-Norbertusschool naar aanleiding van de Duurzame Week.
Vertommen Schepenen David Dessers (Groen) en Lalynn Wadera (sp.a) brengen een bezoek aan de Sint-Norbertusschool naar aanleiding van de Duurzame Week.

In de Sint-Norbertusschool op de Geldenaaksebaan in Heverlee stond vandaag een workshop over het thema duurzaamheid op de agenda. Die workshop werd georganiseerd in het kader van de Duurzame Week. In de klas van juf Liesbeth gaf Oxfam het beste van zichzelf om met de leerlingen aan de slag te gaan over eerlijke handel. De organisatie wil jonge kinderen op een educatief verantwoorde manier bijbrengen dat eerlijke handel cruciaal is om een duurzame wereld te creëren. De Leuvense schepenen David Dessers (Groen) en Lalynn Wadera (sp.a) kwamen met eigen ogen kijken hoe de leerlingen vertrouwd werden gemaakt met eerlijke handel. “Een duurzame wereld is belangrijk voor de toekomst van iedereen. Het is goed dat leerkrachten in de klas aan de slag gaan met zo’n belangrijk thema”, aldus de schepen van Duurzaamheid en de schepen van Onderwijs.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer