Schepen Dirk Vansina, Tessa Verbrugge, Hanne Geleyns en Ruben Geleyns van jeugdhuis Lavado aan de werf van Sportoase.
Vertommen Schepen Dirk Vansina, Tessa Verbrugge, Hanne Geleyns en Ruben Geleyns van jeugdhuis Lavado aan de werf van Sportoase.

Nieuwbouw Jeugdhuis Lavado opent najaar 2018

Jeugdhuis Lavado trekt in het najaar in haar nieuwe lokalen. Gisteren werd de spreekwoordelijke eerste steen gelegd. "Met het oog op onze nieuwbouw zijn we heel tevreden met onze tijdelijke oplossing", zegt jeugdhuisverantwoordelijke Ruben Geleyns.

De leden van Jeugdhuis Lavado trokken in december 2016 de deur dicht van hun lokaal aan het Ontmoetingscentrum in Wilsele-Putkapel. Dat centrum werd met de grond gelijk gemaakt om de bouw van het nieuwe zwembad mogelijk te maken. De sloop van het Ontmoetingscentrum hield evenwel in dat Jeugdhuis Lavado haar lokaal kwijtspeelde, maar de leden hebben mooie vooruitzichten. Gisteren werd de spreekwoordelijke eerste steen gelegd van een nieuwbouw.


"De contacten met stad Leuven en Sportoase verlopen uitstekend. Zowel met onze tijdelijke oplossing als met onze toekomstige nieuwbouw mogen we heel dankbaar en tevreden zijn", zegt jeugdhuisverantwoordelijke Ruben Geleyns (24). "Voorlopig zitten we nog in een chalet op het terras van het oude zwembad. Daar zetten we onze activiteiten verder in afwachting van onze nieuwe lokalen die geïntegreerd zullen worden in het nieuwe zwembadcomplex. Het is ook leuk dat we betrokken worden bij het nieuwe project."


Schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V) maakt er een erezaak van om de jeugd ruimte te bieden om zich uit te leven. "Het is belangrijk dat jongeren dicht bij huis kunnen samenkomen. Het nieuwe jeugdhuis wordt de perfecte uitvalsbasis voor Lavado." Het nieuwe complex opent in het najaar van volgend jaar.


(BMK)

Lees meer