De voetbalvrouwen luisteren naar de uitleg van gids Annick Decoster.
Foto Vertommen De voetbalvrouwen luisteren naar de uitleg van gids Annick Decoster.

OHL-WAGs met gids op trot in binnenstad

Ook al heeft ze 17 jaar ervaring, zaterdagmiddag moest Annick Decoster toch even goed nadenken vooraleer ze aan haar rondleiding in het centrum van Leuven begon. Haar volgers waren geen toeristen, maar de WAGs van OHL. "Ik moet toch even zien welke schoenen ze dragen", grapte de stadsgids vooraf.

"Aangezien het alleen vrouwen zijn, laat ik hen kennismaken met de belangrijkste personen van hun eigen geslacht, zoals Isala Van Diest, de eerste vrouwelijke arts van het land die een link heeft met het Atrechtcollege. Ik leer hen ook alternatieve routes kennen die op de mooiste pleinen en plekjes in de binnenstad uitkomen." Van de OHL-WAGs zelf kwamen Debby (Cerigioni), Eline (Azevedo), Laura (Trossard), Lieze (medische staf), Annette (keeperstrainer), Petra (trainer Mathijssen), Lien (Monteyne), Suzanne en Dolores (vrouw en zus Vandenbroeck) opdagen. "Wij zijn de harde kern hé", zegt Annette. "Spijtig genoeg ontbreken de Franstalige dames, maar een paar van hen zijn dan ook zwanger."

Teambuilding

"Ik ben van Genk en ken Leuven enkel van één schooluitstapje, dus dit was ideaal om de leuke plekjes te leren kennen", zegt Laura. "Al doen we ondertussen ook een beetje aan teambuilding, want na de receptie in de raadskelders van het stadhuis, zullen we vanavond (zaterdagavond, red.) extra goed kunnen supporteren voor onze mannen." (KHK)

Lees meer