2 Paul Michiels trapte de 31ste Libertadfeesten op gang in het café. Vanavond maakt Scabs-frontman Guy Swinnen (l.) er zijn opwachting.
Vertommen Paul Michiels trapte de 31ste Libertadfeesten op gang in het café. Vanavond maakt Scabs-frontman Guy Swinnen (l.) er zijn opwachting.

Paul Michiels opent Libertadfeesten

VANAVOND STELT GUY SWINNEN AKOESTISCHE PLAAT 'DREAMING FOR DAYS' VOOR

De Libertadfeesten in café Libertad in de Leuvense Muntstraat zijn gisteren van start gegaan met een opener van formaat. Niemand minder dan Paul Michiels gaf er samen met enkele muzikale vrienden het beste van zichzelf. Vanavond staat Guy Swinnen op het kleinste podium van Leuven. "Ik hou van de eerlijke reacties van het publiek in de Libertad", aldus de Diestenaar.

In mei bestaat de onverslijtbare kroeg Libertad al 35 jaar en dat wordt gevierd met een speciale editie van de Libertadfeesten. In 1986 werden die muzikale feesten voor het eerst georganiseerd om het vijfjarig bestaan van het café te vieren, maar succes valt nu eenmaal niet in te tomen. Bijgevolg werden de Libertadfeesten een jaarlijkse traditie die ondertussen toe is aan de 31ste editie. Organisator Rikky Evers blikt met tevredenheid terug. "Van Armand tot Zornik, voor de meeste letters van het alfabet is er wel een bekende artiest die op ons kleine, maar zeer gezellige podium heeft gestaan. De belangrijkste artiest voor Leuven is natuurlijk Big Bill. Hij heeft al talloze keren op de Libertadfeesten gespeeld en is ook dit jaar van de partij", zegt Rikky Evers.


Jean Vandooren, de bassist van Big Bill, kijkt nu al uit naar het optreden. "We hebben een jaarlijkse afspraak met De Libertadfeesten", zegt hij. "Het wordt zonder twijfel een muzikaal feestje. Big Bill is verlost van zijn gezondheidsproblemen. Met andere woorden: we zijn er klaar voor! Nieuwe nummers? Niet dat ik weet want we repeteren amper nog. Het optreden in de Libertad is voorlopig het enige op onze agenda."

2
Bollen

Nieuw album

Vooraleer de Leuvense blueslegende het podium betreedt - op 14 mei om precies te zijn - werden de Libertadfeesten gisteren op gang gezongen door Paul Michiels. Hij bracht enkele muzikale vrienden mee en slaagde erin om het publiek volledig op zijn hand te krijgen. Vandaag gaat niemand minder dan Guy Swinnen verder op dat elan. "Samen met Yves Verthongen speel ik een akoestische set op de Libertadfeesten", legt Guy Swinnen uit.

Ook klassiekers The Scabs

"We spelen nummers van het nieuwe album 'Dreaming For Days'. Het is leuk om in de Libertad te spelen want in een klein café zijn de reacties van het publiek altijd direct en eerlijk. Als muzikant brengt zo'n optreden op een klein podium je ook meteen met de voetjes op de grond. Ik kan me niet herinneren hoe vaak ik al optrad op de Libertadfeesten. Zeker vijf keer, misschien wel meer. En voor de fans van The Scabs: ja, uiteraard spelen we enkele klassiekers." De Libertadfeesten vinden plaats van 28 april tot 20 mei.


Meer info over het programma: www.libertad.be

Lees meer