Rector De Somerplein gehuld in bloemenpracht

Waar is de lente? Op het Rector De Somerplein in Leuven is de lente. De nieuwe aanplantingen staan momenteel prachtig in bloei en geven het plein een sfeervolle aanblik. Nu de aangename temperaturen nog…

5 Bloemenpracht op het Rector De Somerplein in Leuven.
Vertommen Bloemenpracht op het Rector De Somerplein in Leuven.

Het Rector De Somerplein in Leuven was de voorbije jaren vaak voorwerp van kritiek. “Een kale snelweg voor bussen”, klonk het niet zelden. Burgemeester Louis Tobback (sp.a) toonde in oktober 2017 begrip voor de critici en omschreef de heraanleg van het plein als de enige beleidsdaad die hij in 24 jaar tijd echt betreurde. “We hadden voor een ander ontwerp moeten gaan maar het zal beteren want het plein krijgt een groenere inkleding. Chirurgen begraven hun mislukkingen, architecten zetten er klimop tegen”, klonk het toen. Schepenen Dirk Robbeets (sp.a) en Myriam Fannes (sp.a) zetten er hun schouders onder en lieten 7.000 planten aanrukken. Die oase van groen staat momenteel prachtig in bloei. Meer dan geslaagde vergroening van een grijs plein. Als het goed is, moet het ook gezegd worden.

5
Vertommen
5
Vertommen
5
Vertommen
5
Vertommen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer