Karen Vranckx toont haar schapentaartjes.
Aerts Karen Vranckx toont haar schapentaartjes.

Boulevard Gommaar tovert Grote Markt om tot catwalk

Winkelvereniging Van Brug tot Brug organiseert dit weekend Boulevard Gommaar. Voor de eerste keer wordt er op de Grote Markt een grootse modeshow georganiseerd waar tien kledingwinkels aan mee werken.

De middenstad van Lier heeft het niet makkelijk. Niet alleen in de Berlarij maar ook in de Antwerpsestraat sluiten winkels één na één. Maar de handelaars laten de moed niet zakken en zetten dit weekend een nieuw evenement op poten.


"De handelsvereniging Van Brug tot Brug heeft het over een totaal andere boeg gegooid en brengt in de sfeervolle aangeklede straten straattheater, acts en muziek onder de noemer 'Boulevard Gommaar", zeggen organisatoren van de handelsvereniging Lier Shopping.

Baby showt kledij

Zondag 10 september om 14 uur organiseren tien winkels de eerste modeshow op de Grote Markt van Lier. Queens Fashion, Lingerie Cozette, Beng-els, Steps, CKS, Sawadi, Filou & Friends, Superette Ninette, Belle Mamzelle en Savanne Adventure Fashion laten allemaal hun collectie zien. Els Arras van babywinkel Beng-els kijkt er al naar uit. "Kindjes van vier en vijf jaar en zelfs een baby van tien maanden zullen de kleertjes showen, het wordt fantastisch."

Lierse schaapjes

Nog een opvallend initatief: broodatelier Siebens-Vrancx uit de Berlarij en de Zagerijstraat lanceert tijdens Gommaar Boulevard zijn Lierse schaapjes. "Het gaat om vanillecupcakes met botercrème en marshmallows. Het kopje is van donkere suiker en de originele schaapjes kosten 4,5 euro. Dit weekend kan je ze komen proeven", vertelt Karen Vranckx die voor haar idee van de stad het label '100% made in Lier' kreeg. De winkels in de binnenstad zijn zondag allemaal open van 14 tot 18 uur. (WAE)

Lees meer