Bouw 35 flats bijna van start

In de Eikenboslaan in Koningshooikt zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de bouw van nieuwbouwproject Hooikt 1822. Op de plaats waar tot voor kort een groot magazijn stond, verrijzen tegen begin 2021 twee appartementsblokken met in totaal 35 flats. De naam Hooikt 1822 verwijst naar het stichtingsjaar van de huidige Lierse deelgemeente.

De firma Redwood Vastgoed uit Berlaar coördineert de bouw en de verkoop van de appartementen. “De sloop van het oude magazijn zit er bijna op. Binnenkort kunnen dus de eigenlijke bouwwerken beginnen”, vertelt Eveline Stoelen van Redwood. “We gaan voor een brede mix aan wooneenheden. Zo bieden we drie luxueuze penthouses aan en appartementen met één tot drie slaapkamers. Het hele complex krijgt een moderne look.”

“Bewoners zullen hun auto kunnen parkeren in een ondergrondse garage. Verder is er een groot gemeenschappelijk groendomein voorzien, mét petanquebaan”, gaat Eveline Stoelen verder. “Mensen die een woonst kopen op het gelijkvloers zullen ook kunnen beschikken over een privé-tuintje. Verder is het zo dat we zullen bouwen volgens de BEN-normen. Dat wil zeggen dat de appartementen bijna energieneutraal zijn.”

Hoewel de officiële verkoop nog moet beginnen, namen verschillende geïnteresseerden al contact op met Redwood. De verkoopprijzen zullen vermoedelijk schommelen tussen 169 000 euro (voor het kleinste appartement) en 666 000 euro (voor het grootste penthouse), al staan deze prijzen nog niet helemaal vast. Meer info op www.redwood-vastgoed.be

Zo zal het appartementencomplex Hooikt 1822 er gaan uitzien.
RV Zo zal het appartementencomplex Hooikt 1822 er gaan uitzien.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer