Burgemeester Frank Bogaerts en voorzitter Toon Vaessens.
Marc Aerts Burgemeester Frank Bogaerts en voorzitter Toon Vaessens.

Frank Boogaerts doet het alweer

N-VA behaalt 12 zetelts en levert opnieuw burgemeester

N-VA heeft gisteren 12 zetels behaald en is daarmee de grootste partij van Lier. Bijgevolg wordt Frank Boogaerts terug burgemeester... en blijft alles bij het oude. Open Vld behaalde 6 zetels en wordt terug de coalitiepartner van N-VA.

Open Vld gaat van 5 naar 6 zetels en N-VA behaalt, met 12 zetels, hetzelfde resultaat als in 2012. Frank Boogaerts, die een feestje hield in het Hof Van Aragon, dankte al zijn partijgenoten en kiezers. "Een stad besturen die in een financiële put zit, het was niet simpel. We hebben hard gewerkt en zien hier nu het resultaat van: een dikke merci aan iedereen die mee grote inspanningen geleverd heeft. De Lierenaars hebben ons beleid goedgekeurd. Onze belangrijkste beleidspunten die we nu zullen doordrukken? Onder meer investeringen van 22 miljoen voor de verbetering van voetpaden, fietspaden en straten. De bijdrage aan de intercommunale IVAREM moet ook drastisch verminderen. Inmiddels zijn we al gestart met de bouw van een nieuwe extra stedelijke sporthal op de gronden van het Atheneum. En er komen een nieuw gymzaal en dansklassen op de terreinen van het Atheneum Campus Louis Zimmer. Als je zes jaar aan de leiding staat, moet je normaal inboeten. Maar dat is niet het geval. Samen met coalitiepartner Open Vld hebben we bewezen goed te kunnen besturen", besluit Frank Boogaerts.


Marleen Vanderpoorten


"Tja, ik was uiteraard graag burgemeester van Lier geworden", zegt een ontgoochelde Marleen Vanderpoorten. "Maar N-VA behaalde nu eenmaal meer stemmen. Er is inderdaad duchtig bespaard, Open VLD vindt dat er dringend terug geïnvesteerd moet worden in monumenten en het Begijnhof (Unesco Werelderfgoed), die al jaren staan te verloederen. En de Lierenaars moeten terug meer inspraak krijgen. Deelgemeente Koningshooikt heeft zijn eigen aandachtspunten, daar gaat het vooral om veiligheid en netheid, alsook meer sport en cultuur. Voor KVK Hooikt zullen we ervoor zorgen dat er een kunstgrasveld komt", besluit Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Lees meer