2 Frank Bogaerts en N-VA-voorzitter Toon Vaessens net ze de onderhandelingen aanvatten.
Foto Marc Aerts Frank Bogaerts en N-VA-voorzitter Toon Vaessens net ze de onderhandelingen aanvatten.

Frank Boogaerts maakt verwachtingen waar

N-VA BEHAALT 12 ZETELS EN LEVERT OPNIEUW BURGEMEESTER

N-VA heeft gisteren 12 zetels behaald en is daarmee de grootste partij van Lier. Bijgevolg wordt Frank Boogaerts terug burgemeester... en blijft alles bij het oude. Open Vld behaalde 6 zetels en wordt terug de coalitiepartner van N-VA.

N-VA vierde zijn overwinning gisteravond in het Hof Van Aragon. Partijgenoten en leden gaven er een goede lap op en vierden uitbundig feest. Tegenover de feestzaal zaten burgemeester Frank Boogaerts en Marleen Vanderpoorten elk met hun voorzitter in conclaaf. Er werd ernstig en lang vergaderd tot na middernacht voor de mandaten van Open Vld.


Die laatste partij gaat van 5 naar 6 zetels en N-VA behaalt, met 12 zetels, hetzelfde resultaat als in 2012. Frank Boogaerts, die een feestje hield in het Hof Van Aragon, dankte al zijn partijgenoten en kiezers.

2

"Het was niet simpel"

"Een stad besturen die in een financiële put zit, het was niet simpel. We hebben hard gewerkt en zien hier nu het resultaat van: een dikke merci aan iedereen die mee grote inspanningen geleverd heeft. De Lierenaars hebben ons beleid goedgekeurd. Onze belangrijkste beleidspunten die we nu zullen doordrukken? Onder meer investeringen van 22 miljoen voor de verbetering van voetpaden, fietspaden en straten. De bijdrage aan de intercommunale IVAREM moet ook drastisch verminderen. Inmiddels zijn we al gestart met de bouw van een nieuwe extra stedelijke sporthal op de gronden van het Atheneum. En er komen een nieuw gymzaal en dansklassen op de terreinen van het Atheneum Campus Louis Zimmer. Als je zes jaar aan de leiding staat, moet je normaal inboeten. Maar dat is niet het geval. Samen met coalitiepartner Open Vld hebben we bewezen goed te kunnen besturen", besluit Frank Boogaerts. Lucien Herijgers, schepen van Lokale Economie, vindt dat er goed gewerkt werd. "Wij zijn zelfs ietsjes gestegen van 31,95 naar 32%. Ik ben in ieder geval content."

Ontgoocheld

"Tja, ik was uiteraard graag burgemeester van Lier geworden", reageert een ontgoochelde Marleen Vanderpoorten. "Maar N-VA behaalde nu eenmaal meer stemmen. Er is inderdaad duchtig bespaard, Open Vld vindt dat er dringend terug geïnvesteerd moet worden in monumenten en het Begijnhof (Unesco Werelderfgoed), die al jaren staan te verloederen. En de Lierenaars moeten terug meer inspraak krijgen. Deelgemeente Koningshooikt heeft zijn eigen aandachtspunten, daar gaat het vooral om veiligheid en netheid, alsook meer sport en cultuur. Voor KVK Hooikt zullen we ervoor zorgen dat er een kunstgrasveld komt", besluit Vanderpoorten.


Vandaag of morgen zullen de Lierenaars vernemen wie er schepen in Lier wordt.

Lees meer