De provincie gaf groen licht voor de verkoop van de jeugdvoetbalvelden in Kessel aan Lierse Kempenzonen.
David Legreve De provincie gaf groen licht voor de verkoop van de jeugdvoetbalvelden in Kessel aan Lierse Kempenzonen.

Klacht van raadslid verworpen: gouverneur geeft groen licht voor verkoop jeugdvoetbalcomplex

Het OCMW van Lier heeft van de provincie groen licht gekregen om het voormalige jeugdvoetbalcomplex van het failliete Lierse SK te verkopen aan Lierse Kempenzonen. Liers gemeenteraadslid Geert Marrin (Groen-Lier&Ko) meende dat de verkoop niet volgens de regels was gebeurd, maar gouverneur Cathy Berx verwierp zijn klacht.

In mei vorig jaar ging voetbalclub Lierse SK na 112 jaar bankroet. Op deze manier kwam er ook een einde aan de huurovereenkomst tussen de club en het OCMW van Lier, dat eigenaar was van Lierses ietwat verouderde jeugdcomplex in buurdorp Kessel. Op 23 februari van dit jaar besliste de OCMW-raad dan om de site voor een half miljoen euro te verkopen aan Lierse Kempenzonen, de club die onder impuls van zakenman Luc Van Thillo herrees uit de as van het oude Lierse.

Niet correct?

Raadslid Geert Marrin diende daarop een klacht in bij de gouverneur. Marrin was van mening dat de gevoerde verkoopprocedure niet helemaal correct was verlopen. Er was volgens hem geen transparante marktbevraging gebeurd, waardoor een marktconforme prijs niet werd verzekerd. Met andere woorden: Marrin dacht dat het OCMW eventueel meer geld had kunnen vangen bij een openbare verkoop. Het kabinet van de gouverneur oordeelde nu echter dat er niks mis was met de gevolgde procedure. Met andere woorden: de notariële akte kan eerstdaags worden ondertekend, zodat de deal helemaal officieel wordt.

Uitstekend nieuws

“We zijn blij met deze uitkomst. Het is uitstekend nieuws voor het jeugdvoetbal in Lier, al blijft het jammer dat er intussen twee maanden verloren zijn gegaan”, reageert burgemeester Frank Boogaerts (N-VA), die tevens het Vast Bureau van het OCMW voorzit. “Niets houdt Lierse Kempenzonen nu nog tegen om te beginnen met de broodnodige verbeteringswerken aan de infrastructuur.”

Hoge Velden

Bij eerste amateurklasser Lierse Kempenzonen is men vanzelfsprekend ook erg opgetogen. “Tegen het begin van het nieuwe voetbalseizoen zal het complex er al heel anders uitzien”, maakt CEO Yorik Torreele zich sterk. “In eerste instantie willen we de trainingsvelden zelf verbeteren, ook een nieuw kunstgrasveld hoort daarbij. In een latere fase is het de bedoeling dat we de gebouwen op de site gaan aanpakken, al moeten we die plannen nog verder uitwerken.” Verder zal Lierse in de loop van de komende weken aan tafel zitten met stadsgenoot Lyra-Lierse (uit derde amateur). In de deal met het OCMW staat immers dat ook de jeugd van Lyra-Lierse minstens twee jaar mee mag gebruik maken van de terreinen in Kessel. De concrete invulling daarvan moet nu praktisch worden uitgewerkt. Na die periode van twee jaar is het de bedoeling dat Lyra-Lierse verhuist naar een nieuw te bouwen oefencentrum aan de Hoge Velden. De stad gaat werk maken van de ontwikkeling van die site.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ilse Van Mol

    Zal het nieuwe bestuur dan eindelijk eens werk maken van de aanleg van extra parkeerplaatsen, zodat de omliggende woonwijk hier in het weekend niet meer de dupe van is?? Veiligheid en respect voor de omwonenden zou toch een prioriteit moeten zijn!

  • udo jansens

    Stad Lier spreekt al 10 jaar dat het de hoge velden gaat aanpakken en heeft diverse plannen getoond,het blijft echter bij plannen en er over spreken,zo kennen we de kracht van de verandering in Lier.

Lees meer