Zo kan een buurtkar er uitzien.
Marc Aerts Zo kan een buurtkar er uitzien.

Groen wil ‘buurtkar’ lanceren: dienstverlening en winkel op wielen

Groen wil de buurtkar lanceren in Lievegem. Dat is een combinatie van een rijdende winkel en dienstverlening in de buurt.

Door de fusie van Zomergem, Waarschoot en Lovendegem vreest Groen op termijn voor een afbouw van dienstverlening. “Een buurtkar kan een waardig alternatief zijn”, zegt Peter Cousaert (Groen). “Onder andere in Bornem is het project van de buurtkar een succes. In een soort busje kan je dan terecht voor basis dienstverlening waarvoor je anders naar het gemeentehuis moet. Je kan er ook heel wat informatie krijgen. En de buurtkar is ook een rijdende winkel. Zeker geen concurrentie van de huidige middenstand, maar net een versterking. Want in zo’n buurtkar kan je net lokale producten aanbieden, die door de lokale handelaar en producent aangeleverd worden.”

Het schepencollege van CD&V en Open Vld neemt nog geen standpunt in over de buurtkar, maar wil de mogelijkheden wel verder onderzoeken.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sophie De buck

    Bestaat al gedeeltelijk onder de naam beedrop

Lees meer