Brandweerlui halen het slachtoffer met een ladderwagen naar beneden.
Vanderveken Brandweerlui halen het slachtoffer met een ladderwagen naar beneden.

Collega's halen bouwvakker vanonder muur

Op een werf aan de Gebroeders de Winterstraat is dinsdagnamiddag in de ruwbouw van een appartementsgebouw een arbeider onder een muur bedolven. Zijn collega's hebben de bouwvakker van onder het puin gehaald. Hij verkeerde niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde iets over 15 uur op een bouwwerf naast tankstation Van Raak aan het op -en afrittencomplex in Lille. Tijdens ruwbouwwerken aan het appartementsgebouw is er op de tweede verdieping iets misgelopen. Een arbeider was bezig met het optrekken van een puntgevel op de zolderverdieping toen die naar binnen viel. De snelbouwstenen vielen boven op de man, die onder meer verwondingen opliep aan zijn hoofd. Zijn collega's hebben hem onmiddellijk bevrijd, maar ze kregen hem niet beneden.


De brandweer van Turnhout stuurde een ladderwagen om het slachtoffer van het tweede verdiep naar beneden te halen. Over de aard van zijn verwondingen was gisteren nog niet veel bekend, maar zeker is dat het slachtoffer niet in kritieke toestand verkeerde. De bouwvakker is onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht.


Waarom de muur is ingestort, blijft onduidelijk. Volgens sommige bronnen zou een windstoot de ravage veroorzaakt hebben. Dat wordt nog onderzocht. (DVGT)

Lees meer