Jasmin K. (links) wordt terug naar de gevangenis gebracht.
Foto Jef Van Nooten Jasmin K. (links) wordt terug naar de gevangenis gebracht.

Doodsoorzaak na handgemeen blijft mysterie

De 45-jarige Jasmin K. uit Wechelderzande (Lille) blijft nog zeker een maand achter de tralies. Op 12 augustus werd zijn echtgenote na een handgemeen dood aangetroffen in de woning. Ruim een maand later ligt de doodsoorzaak nog niet vast.

Het was Jasmin K. zelf die op zondag 12 augustus zijn schoonzus verwittigde dat er iets was gebeurd. Even later troffen agenten in de woning aan de Gebroeders de Winterstraat het levenloze lichaam van Sanja K. (43) aan, de echtgenote van Jasmin met wie hij al 27 jaar een relatie had.


De man gaf toe dat er voordien een handgemeen was geweest. "Er was een familiale twist geweest, een ruzie in de relationele sfeer", zegt zijn advocaat Andy Boermans.


Of dat handgemeen rechtstreeks verband houdt met het overlijden van Sanja staat nog niet met zekerheid vast. Iets meer dan een maand na het overlijden, is de doodsoorzaak nog niet gekend. Op dit moment wordt Jasmin K. dus (nog) niet verdacht van doodslag, enkel van 'slagen en verwondingen'. "We wachten het verslag van de lijkschouwing af", aldus nog Andy Boermans. "Voor mijn cliënt is het zeer moeilijk. Hij zit nu al een maand in de gevangenis. We zijn zelf vragende partij om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen."


Tijdens sporenonderzoek in de woning troffen de speurders ook een plantage met 289 cannabisplanten aan.


Hoewel de doodsoorzaak nog niet vast staat, is het lichaam van de vrouw al wel vrij gegeven. Ze is intussen begraven in Montenegro, waar ze vandaag kwam. (JVN)

Lees meer