Inbrekers gaan door ondanks zoekactie met helikopter

De politie heeft dinsdagavond een helikopter ingezet nadat twee inbrekers op heterdaad betrapt werden in de Zagerijstraat in Lille. De zoekactie bleef zonder resultaat. Vermoedelijk dezelfde verdachten pleegden ook nog enkele andere feiten in Lille. Bij één van die inbraken werden ze opnieuw op heterdaad betrapt.

Een voorbijganger merkte dinsdagavond rond 20.30 uur twee mensen met zaklampen op in een woning in de Zagerijstraat in Lille. De getuige verwittigde de politie. "Alle politiediensten werden gealarmeerd en snelden ter plaatse. Er kwam ook een helikopter ter plaatse om te helpen bij de zoekactie", klinkt het bij de politie in Turnhout. "Maar de verdachten bleven spoorloos." De bewoners van het huis in de Zagerijstraat zijn momenteel met vakantie. Het is daardoor niet duidelijk of de daders buit hebben gemaakt.

Op heterdaad betrapt

De inbrekers waren blijkbaar niet onder de indruk van de zoekactie, want enkele uren later pleegden vermoedelijk dzelfde daders al een nieuwe inbraak. Ook dit keer werden ze op heterdaad betrapt. "Kort na middernacht kregen we een oproep vanuit de Akkerstraat in Lille. Een bewoner zat in zijn living en hoorde iets aan de achterdeur. De politiediensten snelden weer ter plaatse, maar de daders waren opnieuw gaan lopen." Aan de achterdeur werd braakschade vastgesteld, maar er werd niets ontvreemd.


Ook in andere huizen in Lille werd dinsdagavond ingebroken. Aan Moleneind werd ingebroken in een woning. De dieven geraakten er binnen via een dakvenster. Ze doorzochten de bovenverdieping van het huis en maakten juwelen buit. Ze drongen ook het tuinhuis binnen. Ze zetten er tuinstoelen mee om mee te nemen, maar die hebben ze laten staan. Gisterochtend werd ook nog een inbraak ontdekt aan Boskant. Daar werden vermoedelijk de avond voordien twee fietsen gestolen uit een garage. Ook in de Broekzijstraat werd gisteren nog een inbraakpoging vastgesteld. (JVN)

Lees meer