Man ontkent brandstichting

Jelle D.L. uit Lille moest zich voor de correctionele rechter verantwoorden voor brandstichting, diefstal en bezit van drugs. De man riskeert drie jaar omdat hij een aantal automaten onder een bewoond appartement in brand stak. De bewoners konden bij hun thuiskomst voorkomen dat het gebouw zelf zou afbranden.

De feiten deden zich voor op 12 februari 2016. Hoewel Jelle D.L. zelf de opzettelijke brandstichting ontkent, zouden camerabeelden volgens de openbare aanklager duidelijk zijn. Daarop is te zien hoe Jelle D.L. eerst twee zaken kocht uit de automaat voor een slagerij in de Gebroeders de Winterstraat in Lille. Na de aankoop kwam de man weer in beeld met een zak in zijn handen die hij in brand steekt met de hulp van een bus aanstekervloeistof. Daarna verliet hij de site, het waren de bewoners van het bovenliggende pand die bij hun thuiskomst niet veel later de brand opmerkten. Ze konden het vuur nog doven met behulp van een brandblusapparaat.

Daarnaast stond Jelle D.L. ook terecht voor een diefstal uit een geparkeerd voertuig in Lille. Later vond de politie de gestolen spullen bij een huiszoeking terug in de woning van de beklaagde. Overigens zijn bij de huiszoeking ook resten van speed en cannabis gevonden.

Voor al deze feiten eiste de aanklager een celstraf van drie jaar. De advocate van Jelle D.L. vroeg een nieuwe opname in een psychiatrische instelling. Vonnis op 18 november. (DVGT)

Lees meer