Je kan onder meer een satellietkaart van de streek bewonderen. Daar staan ook alle geplande ingrepen van Project Zennevallei op aangeduid.
Foto Mozkito Je kan onder meer een satellietkaart van de streek bewonderen. Daar staan ook alle geplande ingrepen van Project Zennevallei op aangeduid.

Expo over Zennevallei in FeliXart

De voorstelling van Project Zennevallei vond niet toevallig plaats in museum FeliXart in Drogenbos. Daar loopt tot en met 22 oktober de tentoonstelling 'Wonen en Werken in de Zennevallei'.

De expo toont het rijke industriële verleden van de streek, met onder meer het verhaal van de vele bedrijven die langs het Kanaal Brussel-Charleroi groot werden. Tegelijk wordt ook de verhouding van die industrie met de omgeving belicht, net als de architectuur. Er wordt ook teruggegrepen naar delen van de expo 'A good city has industry', die ook de Zennevallei onder de loep neemt. Er worden maquettes, beeldmateriaal, interviews,... getoond die een debat op gang moeten brengen.


Vanuit de vier gemeenten en steden van de Zennevallei worden volgende maand ook bussen ingelegd naar de tentoonstelling. Inwoners kunnen dan zelf hun mening geven over plannen voor hun buurt. Meer informatie op www.felixart.org. (BKH)

Lees meer