V.l.n.r.: schepenen Geert Verhulst, Wouter Verbeeck en Hans Verreyt zijn nu al klaar voor 'Lint Boetiek'.
Foto Laenen V.l.n.r.: schepenen Geert Verhulst, Wouter Verbeeck en Hans Verreyt zijn nu al klaar voor 'Lint Boetiek'.

Toneel, muziek en fun voor jong en oud

'LINT BOETIEK': MEIMAAND VOL CULTUUR EN ONTSPANNING

Met de maand mei in aantocht is het voor de vierde keer tijd voor 'Lint Boetiek', een evenement vol cultuur en ontspanning voor en door de middenstand. "Dit jaar is het thema 'wonen en (ver)bouwen'", vertelt schepen voor Lokale Economie Wouter Verbeeck (N-VA).

He gemeentestuur vatte in het begin van de legislatuur het idee op om de middenstand in mei een duwtje in de rug te geven. En zo geschiedde: 'Lint Boetiek' was geboren. "Voor de handelaars was het in het centrum niet altijd rozengeur en maneschijn. Daarom kwamen we met dit toeristisch evenement, dat zoveel mogelijk mensen naar Lint moet lokken. Elke keer staat een beroepsgroep of thema centraal. Dit jaar kozen we voor wonen, bouwen en verbouwen."


Het programma biedt een mix van cultuur, toerisme, gastronomie en ontspanning. "Op 7 mei organiseren we voor het eerst een LinTrail. De deelnemers vertrekken om 14 uur in het gemeentepark en lopen door Lintse gebouwen en projecten zoals de AED Studios, De Witte Merel en het bouwproject Zevenhuizen. Diezelfde dag vindt ook de 'Dag van het Park' plaats. Op 14 mei zijn de kinderen welkom in het gemeentehuis voor het Bouwfestival. Daar kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan met Legoblokjes", vertelt schepen van Woonbeleid Hans Verreyt (Groen).


Cultuurschepen Geert Verhulst (sp.a) ontfermt zich over de toneel- en muziekplannen. "De voorstelling 'Ne Merel op nen Tak', over verhuizen naar en wonen in een ver land, bijt op 5 mei de spits af. Op de zaterdagen 13, 20 en 27 mei brengen we 'De Nomaden'. Dan trekken Lintse muzikanten van winkel naar winkel voor een verrassingsoptreden."


Met de Meimarkt op 26 mei, het muziekfestival Matination op 27 mei in het park en het Meifeest in Opvangcentrum Meihof op 28 mei volgen er nog drie feestelijke evenementen waar eten, drinken en muziek een heerlijke cocktail vormen.


"Daarnaast hebben we nog enkele activiteiten die de hele maand duren. In De Witte Merel gaat een tentoonstelling door van de kinderen uit de Lintse scholen. Zij zetten hun droomhuis op papier en de etalages van de winkels worden aangekleed in het thema 'wonen en (ver)bouwen'", voegt schepen Verbeeck eraan toe. Volgens de schepen heeft 'Lint Boetiek' een dikke vinger in de pap bij de heropleving van het winkelcentrum. "Natuurlijk is 'Lint Boetiek' niet de enige oorzaak. Maar als winkels nu verhuizen, doen ze dat meestal binnen de gemeente. En er zijn toch enkele winkels bijgekomen, zoals een cadeauwinkel en een shop voor elektronische sigaretten. Onze focus moet gaan naar die speciaalzaken", besluit Verbeeck.

Lees meer