JVK

Reed u al over ‘de berg van Lochristi’?

Lochristi heeft een berg. Hij ligt in de Bosdreef en heeft de vorm aangenomen van een uit de kluiten gewassen verkeersdrempel. “Ja, het plateau is te hoog”, erkent het gemeentebestuur.

Het gaat om de drempel ter hoogte van de Fazantenstraat. Raadslid Dirk Van Nieuwerburgh van oppositiepartij CD&V vroeg zich tijdens de gemeenteraad van gisteren af of het de bedoeling was om het plateau zo hoog te maken. “Neen", was het duidelijke antwoord van bevoegd schepen Jean-Pierre Raman (Open Vld). “De drempel ligt té hoog. Drie centimeter te hoog, om precies te zijn.”

“We hebben wel nog geen formele klachten ontvangen”, ging schepen Raman door. “De regel blijft: als De Lijn kan passeren, kan iedereen passeren. Maar ja, het is zoals u zegt. De drempel is te hoog.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer