De afdelingsmanifestanten van ACV Lokeren hebben een petitie gelanceerd om te pleiten voor een fietsvergoeding voor elke werknemer.
RV De afdelingsmanifestanten van ACV Lokeren hebben een petitie gelanceerd om te pleiten voor een fietsvergoeding voor elke werknemer.

ACV wil fietsvergoeding voor elke werknemer

De afdelingsmanifestanten van ACV Lokeren hebben een petitie gelanceerd om te pleiten voor een fietsvergoeding voor elke werknemer.

“Alles moet duurzamer, ook ons woon-werkverkeer”, zeggen voorzitter Dave Dakens en regiopropagandist Özgür Yurdaer. “Daarom wil het ACV dat fietsen van en naar het werk interessanter wordt. De helft van de werknemers woont op minder dan 10 kilometer van het werk. Een afstand die je perfect met de fiets kan doen. Toch doet nog geen 10 % dat. Het ACV vindt dat het pendelen met de fiets interessanter moet worden door betere en veilige infrastructuur en door de invoering van een recht op een fiscaal vrijgestelde fietsvergoeding voor iedereen. Al te vaak hangt dit af van de goodwill van de werkgever.”

Wie de oproep wil steunen, kan de petitie online ondertekenen op www.acv-lokeren.be (de site werkt enkel met de webbrowser Google Chrome).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer