De zaak verscheen woensdag voor de correctionele rechtbank in Gent.
Sam Ooghe De zaak verscheen woensdag voor de correctionele rechtbank in Gent.

Man staat terecht voor het oplichten van zijn tante en haar vriend: “Hij sluisde meer dan 70.000 euro door naar zijn eigen rekening”

In de correctionele rechtbank in Gent heeft een man vandaag terechtgestaan omdat hij zijn tante en haar vriend voor 72.000 euro zou hebben opgelicht. Hij zou aangeboden hebben om de vrouw te helpen na het overlijden van haar echtgenoot. “Nadat hij haar vertrouwen had gewonnen, sloot hij kredieten af op haar naam. Vervolgens sluisde hij het geld door naar zijn eigen rekening”, stelt de advocaat van de burgerlijke partij. 

het koppel uit Eksaarde deed hun verhaal voor de correctionele rechtbank in Gent. De beklaagde zelf kwam woensdagmiddag niet opdagen. “Na het overlijden van mijn cliënt haar man, bood hij aan om haar te helpen”, klinkt het bij de advocaat van de burgerlijke partij. “Nadat hij haar vertrouwen had gewonnen, sloot hij kredieten af op haar naam. Vervolgens sluisde hij het geld door naar zijn eigen rekening.”

De man is niet aan zijn proefstuk toe. Zo werd hij in 2007 al veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Volgens de advocaat staat het koppel nu op het punt om hun onroerende goederen te verliezen. “We zijn met allerlei procedures bezig om dat te vermijden”, klinkt het bij de meester. Met het geld kocht de man onder andere een Volvo ter waarde van 40.000 euro. Vonnis op 13 februari.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer