Daniël Desmedt is intussen al terug aan de slag in zijn atelier.
Yannick De Spiegeleir Daniël Desmedt is intussen al terug aan de slag in zijn atelier.

Motorrijders en middenstanders in de bres voor slachtoffers van brand: “Benefiet op zondag 5 mei”

In Eksaarde is een solidariteitsactie op til voor de families die slachtoffer werden van de woningbrand van vorige week. Vrienden, burgers en middenstanders slaan de handen in elkaar voor een benefiet op zondag 5 mei op het oud-stationsplein. “De opbrengst gaat integraal naar de familie en hun buren die getroffen werden door de brand”, klinkt het.

Metershoge vlammen uit het dak van een huis in de dorpskern van Eksaarde. Bij heel wat inwoners van het dorp staan de beelden van de brand van vorige week donderdag nog op het netvlies gebrand. Daniël Desmedt is op het gelijkvloers van het bewuste huis intussen alweer aan de slag in zijn garage waar hij motorfietsen onderhoudt en herstelt.

“De brand- en waterschade aan ons huis is groot. Gelukkig kunnen we recht tegenover ons huis voorlopig terecht in een appartement. Binnenkort komen ze puin ruimen, maar het zal nog een tijdje duren voor we hier terug kunnen komen wonen. Gelukkig kan ik op veel steun rekenen van vrienden én uit de buurt. Dat doet heel erg deugd”, vertelt Desmedt.

De Eksaardenaars tonen zich inderdaad solidair met de man, zijn gezin én de buren die ook schade ondervonden van de brand. Vrij snel na het incident riepen verschillende mensen via sociale media op om de krachten te bundelen om de families uit de nood te helpen. Intussen zijn de plannen concreter: volgende week zondag 5 mei staat Eksaarde-dorp volledig in het teken van een benefiet-evenement. De plaatselijke bakker, de beenhouwer, de frituur en de horeca; allemaal doen ze hun duit in het zakje.

“De eerste activiteit van het benefiet is een motorrit van een zestigtal kilometer”, zeggen Ronny Van Den Driessche en Sophie Anthuenis van Den Bascuul, waar de handelaars eerder deze week de koppen bij elkaar staken. In de namiddag vormt het Oud-Stationsplein het decor voor een mini-festival. “We hebben een tweetal muziekgroepen kunnen strikken voor een optreden, bewoners uit het dorp zullen standjes uitbaten en mensen zullen een hapje kunnen eten en iets drinken. Ook voor de kinderen zullen we in animatie voorzien”, luidt het.

Meer informatie over het programma en de activiteiten wordt later nog bekendgemaakt via Facebook.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer