2 De fans van Sporting Lokeren blijven in goede én slechte tijden achter hun club staan.
De Spiegeleir De fans van Sporting Lokeren blijven in goede én slechte tijden achter hun club staan.

Sportingfans lanceren actie ‘#wijzijnlokeren’: “Blijven verknocht aan de club”

Op de sociale media verspreidden de supporters van Sporting Lokeren deze week de hashtag #wijzijnlokeren. Zaterdag gaven ze extra tekst en uitleg bij de actie.

“We willen niet tegen iemand persoonlijk actie voeren. We willen wél een sterk signaal geven dat — wat er ook gebeurt — Sporting Lokeren niet dood is en nog steeds kan rekenen op een ruime schare fans. Fans die de basis vormen van de club”, klinkt het op sociale media.

Samen willen de fans een actie op poten zetten. “Ook om aan toekomstige overnemers duidelijk te maken dat we beter samen, in co-creatie aan het nieuwe Sporting Lokeren kunnen bouwen.” Het orgelpunt van de actie moet er komen op zondag 17 maart: de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Cercle Brugge. De actievoerders hopen zoveel mogelijk fans op de been te brengen. Er wordt die dag ook gedacht aan de inrichting van een supportersdorp op de markt of aan het station. “Voor de match trekken we dan in stoet richting het station: geen dodenmars, maar een herrijzenisstoet.”

2 Met de hashtag #wijzijnLokeren hopen de initiatiefnemers zoveel mogelijk fans achter hun actie te scharen.
RV Met de hashtag #wijzijnLokeren hopen de initiatiefnemers zoveel mogelijk fans achter hun actie te scharen.

“’Wij zijn Lokeren’ betekent dat wij de club zijn: niet enkel de spelers, niet enkel de voorzitter, maar de gehele gemeenschap van supporters.” Ze roepen alle fans, maar ook oud-spelers en clubiconen op om zoveel mogelijk getuigenissen te delen waarom ze verknocht zijn aan Sporting Lokeren.

“Uiteraard moet het geen nostalgie troef zijn. Het mag ook gaan over alles in de rand: Daknam als de plek waar je met vrienden afspreekt, over de humor van de medesupporters, over de gezelligheid en de familiale sfeer, over die zotte verplaatsing naar…”, klinkt het.

Op dinsdag 19 februari verzamelen de fans in de Socio Club van het Daknamstadion om de acties verder vorm te geven. Iedereen is welkom.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer