2 Ronny en Sophie van Bistro Den Bascuul hebben een terras te midden van de werf.
Yannick De Spiegeleir Ronny en Sophie van Bistro Den Bascuul hebben een terras te midden van de werf.

Stad start met herinrichting Stationsplein Eksaarde

In de dorpskern van Eksaarde is de firma Wulteputte volop bezig met de eerste fase van de heraanleg van het dorsplein. Het stadsbestuur trekt een budget van 405.294 euro. De timing is gepland op 52 werkdagen.

Aan de Amand De Vosstraat zullen er onder meer petanquepleintjes worden aangelegd en het plein zal verhard worden met kasseien. “De herinrichting van het Stationsplein beoogt aandacht voor evenementen, sport, ontspanning en fietsverbindingen”, aldus schepen van Stadsvernieuwing Filip Liebaut en schepen van Openbare Werken Sabine Van Rysselberghe (Open Vld).

Bij Bistro Den Bascuul dat momenteel gelegen is in de werfzone maken ze intussen van de nood een deugd. Sophie Anthuenis en Ronny Van Driessche kregen de toelating om hun terras op te stellen tussen de werken. “Zoals je kan zien, blijven onze klanten de weg vinden naar onze zaak. Met dank aan het mooie weer van de laatste weken.”

Op de jongste gemeenteraad polste raadslid Manu Diericx (N-VA) naar de toekomstige fases van de herinrichting van de dorpskern. “Er is nog nood aan studie en ontwerp voor we hier meer duidelijkheid over kunnen geven, maar fase 2 en 3 zijn nog gepland voor deze legislatuur”, aldus Van Rysselberghe.

2 De aanleg van de kasseien is intussen al begonnen.
Yannick De Spiegeleir De aanleg van de kasseien is intussen al begonnen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • danny nuyten

    Je terras op een werf waar de camions en ander zwaar materiaal rondrijden? Die toelating kan dan enkel omdat het famille is van onze burgemeester? Onverantwoord zou ik zeggen

Lees meer