Penneman en Van Doorslaer zijn herverkozen als voorzitter en ondervoorzitter van IDM.
Daniel Collewaert Penneman en Van Doorslaer zijn herverkozen als voorzitter en ondervoorzitter van IDM.

Van Doorslaer (Open Vld) herverkozen als ondervoorzitter IDM

Afvalintercommunale IDM heeft onlangs een nieuw bestuur verkozen. Zowel voorzitter Piet Penneman (Open Vld) uit Wachtebeke als ondervoorzitter Jerome Van Doorslaer (Open Vld) blijven op post.

De Raad van Bestuur van IDM bestaat uit 15 vertegenwoordigers van de 6 aangesloten gemeenten (Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate) + 1 vertegenwoordiger van de stad Lokeren, met raadgevende stem. Deze zullen hun gemeente binnen IDM vertegenwoordigen, voor een termijn van 6 jaar.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vorig jaar werden nieuwe posten uitgedeeld binnen de gemeentebesturen, wat er ook voor zorgt dat IDM een nieuw bestuur heeft gekregen. 11 leden zijn nieuw, 5 leden van het oude bestuur werden opnieuw voorgedragen door de gemeente. Piet Penneman en Jerome Van Doorslaer werden herverkozen, respectievelijk als voorzitter en ondervoorzitter.

“De voorbije 6 jaar hebben we met IDM mooie projecten kunnen verwezenlijken”, zegt voorzitter Penneman. “Zo waren er onder andere de opstart van de Repair Cafés, de renovatie van de logistieke site van IDM in de Moortelstraat en de uitbouw van het beleid rond openbare netheid met de verdere ontwikkeling van de sluikstortprocedure en de samenwerking met de politiezones en het Propere Pioniers-project. Daarnaast werden ook doorgedreven samenwerkingen gerealiseerd met collega-intercommunales IVAGO, Verko en IVM voor een verzekerde afzet en verwerking van respectievelijk brandbaar afval, GFT en gemengd tuinafval. Ook de volgende 6 jaar staan er weer mooie projecten op stapel, waar we vol enthousiasme tegenaan gaan.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer