5 Voor Nieskens was de maat vol.
Marco Mariotti Voor Nieskens was de maat vol.

Sjef (70) bekladt eigen gevel: “Iedereen mag weten dat de aannemer een prutser is”

Sjef Nieskens (70) uit Lommel is eigenlijk een lieve, zachte man. Maar een procedurestrijd tegen zijn aannemer van maar liefst vijf jaar dreef hem afgelopen week tot het uiterste. Hij bekladde zijn eigen gevel met rode verf. “Iedereen mag weten wat voor een prutser de aannemer is”, vertelt hij. 

Knalrode letters sieren de gevel van Sjef Nieskens. ‘Het is wattetis. Prutswerk van sus en klus.’ Het verhaal begint tien jaar geleden toen Nieskens met zijn vrouw naar Lommel verhuisde. Het Nederlandse koppel besloot een huis te bouwen in de Kikkerstraat en ging in zee met een lokale architect en een lokale aannemer. De volledige nieuwbouw stond recht, maar na enkele jaren begon de bepleisterde gevel los te komen.

5 Voor Nieskens was de maat vol.
Marco Mariotti Voor Nieskens was de maat vol.

“Je kan het bij momenten zo met je vinger er af halen”, vertelt Sjef. “Het ziet er niet uit, en is al jaren een verschrikking in de buurt. Vijf jaar geleden al daagde ik de aannemer voor de vrederechter, maar die stuurde aan op een verzoening. Hij vond dat ik me de kosten én een maagzweer moest besparen. Ook de buurtbewoners zaten met me in, en velen vonden dat ik het moest opgeven.”

Boodschap op gevel

Volgens Nieskens haal je het zelden tegen grote aannemers. Ze verwijzen naar hun eigen kennis, bouwtermen en de klant wordt dom gehouden als leek. “Maar ik won toch. De aanhouder - of de Hollander - wint. Na vijf jaar kreeg ik 20.000 euro terug om de herstellingen te vergoeden. 60 procent betaald door de aannemer, en 40 door de architect. Ze hebben materialen gebruikt voor binnenwerk, en de onderliggende baksteen zuigt veel te veel water op. Onbegrijpelijk. Het is prutswerk van de bovenste plank.”

Nieskens zal uiteindelijk toch nog 10.000 euro uit eigen zak moeten betalen om de totale kosten te betalen.

5
Marco Mariotti

Fietsroute

Intussen zocht Sjef contact met een nieuwe stukadoor en zal de gevel vernieuwd worden. “Wellicht wordt alles er af gehaald, of worden er isolatieplaten tegen aan geschroefd. Het maakt nu niet meer uit, dus besloot ik in een impulsieve bui een boodschap op mijn gevel te plaats. Mijn vrouw Rian was net naar de kapster, dus sloeg ik toe. Ze kan er intussen gelukkig mee lachen. Het fietsroutenetwerk loopt hier langs, dus kijkers genoeg.”

5 Sjef zijn vrouw was naar de kapster, hét moment om toe te slaan.
Marco Mariotti Sjef zijn vrouw was naar de kapster, hét moment om toe te slaan.
5 Voor Nieskens was de maat vol.
Marco Mariotti Voor Nieskens was de maat vol.

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vaelen

    In al die tijd had ie dat spul van de muur kunnen halen en het zelf doen. Had minder moeite gekost en minder geld. En de naam van de aannemer kan je nog steeds bekladden door het mondeling te verspreiden dat ie niet deugt.

  • Vera Bres

    Jammer dat de naam van de aannemer er niet opstaat , moet in feite toch kunnen en zodoende worden andere mensen gewaarschuwd !! dus alleen maar pos.dan

Lees meer