139 naambordjes voor trage wegen

De provincie Vlaams-Brabant heeft gisteren 29 naamborden voor trage wegen in Kapelle-op-den-Bos geplaatst. Later dit jaar komen er ook 110 in Londerzeel. Daarmee wil de provincie voetwegen beter zichtbaar maken.


"Trage wegen spelen een steeds belangrijkere rol voor de mobiliteit in onze gemeenten", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. "Om de voetwegjes meer zichtbaar te maken en voorbijgangers uit te nodigen om ze te gebruiken, financieren we al enkele jaren bordjes bij trage wegen. Via gele borden met zwart opschrift willen we voetgangers en fietsers laten weten welke wegen ze mogen betreden."


Gisteren werden 29 naambordjes in Kapelle-op-den-Bos geplaatst. Burgemeester Edward De Wit (CD&V) is tevreden met dat initiatief. "Onze trage wegen maken we graag herkenbaar. Door in samenwerking met de provincie een bordje te plaatsen, weet iedereen dat de wegjes vrij toegankelijk zijn. De wegjes lenen zich perfect voor een korte wandeling en om te genieten van onze landelijke gemeente. Ook wandelverenigingen gebruiken graag onze trage wegen. Die springen er met de bordjes nu nog meer uit." (RDK)

Lees meer