Archiefbeeld.
Foto Legreve Archiefbeeld.

Bestuurders onder invloed moeten boete van
1.260 euro meteen betalen

De politiezone Mechelen-Willebroek heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag verkeerscontroles uitgevoerd. Dertig bestuurders testten positief.

Agenten namen in totaal 819 ademtests af. Dertig bestuurders testten positief: 29 wegens strafbare alcoholopname, een wegens drugsverbruik. Vijf rijbewijzen werden meteen ingetrokken voor vijftien dagen. Eigenlijk hadden dat er zes moeten zijn, maar een bestuurder onder invloed van cannabis en cocaïne bleek dat van hem al op het politieparket te hebben liggen.

Een bestuurder had 1,7 pro mille alcohol in zijn bloed, een andere 2,1. Ze moesten de boetes van telkens 1.260 euro onmiddellijk betalen, de ene had geen vaste woon- of verblijfplaats, de andere was gedomicilieerd in Portugal. Omdat ze dat niet konden, werd hun voertuig weggetakeld. Een bestuurder op het kruispunt van de Oscar Van Kesbeeckstraat en de Maurits Sabbestraat in Mechelen reed een vrouw bijna één van de politievoertuigen aan door geen verplichte voorrang te verlenen. Zij had 1,6 pro mille alcohol in haar bloed.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer