Gemeenteraadslid: "Zwemshortverbod is pestmaatregel"

"Schaf het verbod op zwemshorts in het zwembad af. Het is alleen maar bedoeld om allochtone mannen te weren." Zo pleitte gemeenteraadslid Farid Bennasser, nadat zwembadpersoneel "mijn contouren drie kwartier lang bestudeerde".

Zwemshorts zijn sinds 2008 verboden in het zwembad aan de Geerdegemvaart. "Deze regel wordt door jongeren en de allochtone gemeenschap ervaren als een pestmaatregel. De jeugdraad vraagt al sinds 2009 om de maatregel te schrappen", poneerde het sp.a-gemeenteraadslid dinsdagavond. Hij botste zelf al met de regel. "Ik ben met mijn zwemshort al in de hele wereld gaan zwemmen, maar in eigen stad vlieg ik buiten. En dat nadat de toezichthouder drie kwartier naar mijn contouren zat te kijken om te bepalen of mijn zwembroek spannend genoeg was."


"Ge moogt uw wensen niet voor werkelijkheid nemen", grapte sportschepen Walter Schroons (CD&V). Hij ziet het probleem niet. Verschillende zwembaden hanteren het verbod, onder meer ook Nekkerpool, en het zwembad krijgt er geen opmerkingen over.

Weggestemd

"Sinds de invoering van het verbod is de waterkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Daarnaast vinden we geen voorwerpen als zakdoeken, aanstekers of zelfs een keertje drugs meer terug. Met de vondsten had het Echt Antwaarps Theater een voorstelling 'De weed van de Piet' kunnen maken." Het idee van Bennasser om het verbod te vervangen door voorafgaandelijke douchesessies, vond Schroons geen goed idee. "De douches dienen niet om kledij te wassen." Het voorstel voor het opheffen van het verbod werd weggestemd. Enkel sp.a stemde voor. (WVK)

Lees meer