Hubo-dieven al na 3 maanden veroordeeld

De rechtbank in Mechelen heeft twee jongeren van negentien en twintig jaar oud schuldig bevonden aan een winkeldiefstal bij een Hubo-filiaal langs de Steenweg op Blaasveld. Het duo kwam er van af met straffen met uitstel.

Na nog geen drie maanden kennen de twee al hun straf. Het duo werd eind maart in de boeien geslagen nadat ze ervandoor waren gegaan met vier boormachines. Kort na de diefstal werden de twee opgemerkt door een getuige. Die verwittigde eerste de winkelverantwoordelijke en nadien de lokale politie. De winkelverantwoordelijke ging de twee achterna. Hij kon de negentienjarige Narek M. staande houden in afwachting van de politie. Hij kreeg wel enkele klappen en liep verwondingen op aan de neus en tanden. Even later kon de politie Albert P. (19) in de boeien slagen. Hij werd opgemerkt in de buurt terwijl hij zich verplaatste met de auto. Het duo ontkende de feiten met klem. De verdediging van M. beweerde dan weer dat de winkelverantwoordelijk net zijn cliënt zonder enige reden had aangevallen.

Vrijspraak gevraagd

"Hij stond aan een bushalte nadat hij de doe-het-zelfzaak had bezocht. De winkelverantwoordelijke viel hem aan zonder hem eerst kenbaar te maken", zei advocaat Pieter De Wit. De advocaten vroegen voor hun beiden de vrijspraak maar daar ging de rechter niet op in. "De feiten zijn voldoende bewezen op basis van de vaststellingen van de politie, de getuigen, het aantreffen van de goederen in de buurt, het bebloede hand van een van de beklaagde en de beelden van de ANPR-camera's", zei voorzitster Jessica Bourlet. Beiden kregen een straf met uitstel. De twintigjarige kreeg een celstraf van twaalf maanden met uitstel en een geldboete van 300 euro. De tiener kwam er vanaf met een celstraf van zes manden met uitstel. (TVDZM)

Lees meer