Kaspar op zijn buitenterrein in Hanswijk De Bercht. In totaal beschikt hij over 2.000 vierkante meter speelruimte.
Legreve Kaspar op zijn buitenterrein in Hanswijk De Bercht. In totaal beschikt hij over 2.000 vierkante meter speelruimte.

Kaspar (22) wil munitie laten aanvliegen op nieuw paintballdomein

Wie heroïsche veldslagen wil uitvechten met zijn vrienden, kan voortaan terecht in Hanswijk De Bercht. Bonheidenaar Kaspar Garabedian (22) opent er vandaag Paintball Mechelen. Hij wil zelfs drones inzetten om munitie te laten droppen.

Kaspar diende in september een aanvraag in bij de stad om van een loods en een aangrenzend terrein een paintball te mogen maken. Het duurde tot anderhalve maand terug vooraleer alles administratief in orde was. "Daarop ben ik samen met familie en vrienden meteen met de werkzaamheden gestart. Uren heb ik hier ingestoken", lacht hij. Maar het resultaat mag gezien zijn. Garabedian beschikt zowel over een binnen- als een buitenterrein, in totaal zo'n 2.000 vierkante meter groot. Hij richtte het in met materiaal dat er sowieso al aanwezig was, zoals palletten, autobanden en zelfs een oude caravan. Vandaag beschieten de eerste groepen vrienden elkaar. De dichtstbijzijnste painballterreinen liggen in Nijlen en Merchtem, dus sowieso was er in het Mechelse vraag naar, maar Garabedian wil ook meer bieden. "Ik denk eraan om tijdens het spel met een drone munitie te laten droppen", verklapt hij. Zelf schiet hij uiteraard ook graag met verfballetjes. "Omwille van de adrenaline. Je voelt die meteen van zodra de eerste kogels over je hoofd suizen. Het zorgt ook voor hechte banden omdat je op elkaar moet vertrouwen." Paintball Mechelen is open voor groepen van 6 tot 30 personen en van 10 uur tot 21 uur. Reserveren is noodzakelijk. Info: paintballmechelen.be. (WVK)

Lees meer