Sanderijn verdedigt Vlaamse eer op Olympiade Grieks

Sanderijn Gijbels (17) uit Mechelen is gisteren samen met twee andere Vlaamse finalisten naar het Italiaanse Viterbo vertrokken om er deel te nemen aan de internationale wedstrijd 'Certamen Viterbiense della Tuscia 2016'.

De zesdejaarsleerlinge van Ursulinen (UM) heeft dat te danken aan haar succesvolle deelname aan de Vlaamse Olympiade Grieks, de 'Platowedstrijd'. Een sterke prestatie, want de 116 deelnemers waren elk de beste van hun jaar. "De voorronde in Antwerpen was erg moeilijk. Ik had helemaal niet het gevoel kans te maken op winst. Toen ik per telefoon op de hoogte werd gebracht van mijn overwinning, kon ik het eerst niet geloven", vertelt Sanderijn. Bovendien had een treinstaking er bijna voor gezorgd dat ze er niet was geraakt. Sanderijn leeft ontspannen toe naar de internationale wedstrijd, waar ze een tekst van Thucydides zal moeten vertalen en bespreken. "Ik denk dat het in Viterbo een mooie ervaring zal zijn."


Haar leerkrachten Sam Wollants en Wim Rombauts zijn uiteraard trots. "Ook omwille van het enthousiasme waarmee ze dit doet."


Sanderijn is de enige zesdejaars die in UM Latijn-Grieks studeert. Volgend jaar wil ze 'Klassieke talen' verder studeren.


(WVK)

Lees meer