Werkzaamheden Infrabel .
Joris Vergauwen Werkzaamheden Infrabel .

Spoorbypass brengt nachtenlange geluids- en trillingshinder

De bewoners van de buurten van de Geerdegemvaart en de Stenenmolenstraat in Mechelen moeten de komende nachten rekening houden met geluids- en trillingshinder ten gevolge van werkzaamheden door Infrabel aan de Spoorbypass.

Tot en met 14 december komt een speciale werftrein zwaar materiaal leveren, van 15 tot en met 20 december worden buizen ingetrild voor de toekomstige bovenleidingspalen. Volgens Infrabel kan er niet anders dan ’s nachts worden gewerkt omdat er overdag te veel treinverkeer is.

De Spoorbypass bestaat uit twee extra sporen die de capaciteit van het station van Mechelen en op de drukke spooras Mechelen-Brussel zullen verhogen. De twee sporen zullen eind volgend jaar in gebruik worden genomen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer