MECHELEN Arthur Schurmans, Fien De Smet en Elliot Smolders organiseren Hartescape op de Korenmarkt
David Legreve MECHELEN Arthur Schurmans, Fien De Smet en Elliot Smolders organiseren Hartescape op de Korenmarkt

Studenten organiseren ‘escaperoombattle’ ten voordele van Prinses Harte

Zeven eerstejaarsstudenten Handelswetenschappen organiseren op 30 maart Hartescape: een ‘escaperoombattle’ met lounge bar op de Korenmarkt in Mechelen ten voordele van de vzw Prinses Harte.

De studenten van de KULeuven kregen de opdracht van hun prof om iets te organiseren voor een goed doel. Na lang brainstormen kwamen ze op het project Hartescape. “Op de Korenmarkt komen twee bureelcontainers die dienst zullen doen als escape room. Twee groepen kunnen tegen elkaar ‘battelen’, al kan een groep zeker ook apart inschrijven. Beleving staat voorop”, vertellen Arthur Schurmans, Elliot Smolders en Fien De Smet.

Ze bedachten het spel niet zelf, maar gingen in zee met Jonas Douchy van Escape Boxes, een Mechelse bedrijfje dat mobiele escape rooms bedenkt en verhuurt. “Hij heeft ons enorm geholpen.” Wat niet wegnam dat er geen stress was. “Het was spannend. De beslissing van het Mechels stadsbestuur in verband met de huur van de Korenmarkt kregen we pas op de dag van onze deadline”, lachen ze.

De studenten kozen niet alleen voor Mechelen omdat twee leden van hun groep in de stad wonen, ze vinden het ook een geschikte locatie. De stad ligt centraal in Vlaanderen en vooral: ze leeft. Goed doel werd het Mechelse Prinses Harte. “Al onze onkosten worden gedragen door middel van sponsoring - onze hoofdsponsor  is Crowe Spark - dus al onze winst is voor de vzw die zich inzet voor kinderen met kanker.”

Groepen van vier tot zes personen kunnen zich vanaf donderdag inschrijven via de website van Hartescape. Een groep betaalt 30 euro voor een spel van (maximum) 20 minuten. Deelnemers maken kans op het winnen van een bezoek van een ‘escape box’.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Freddy Devlaeminck

    ik vint wel dat dat mooi is dat jongeren zich inzetten voor goede doelen, goed bezig jeugd!

  • Jacqueline Verbist

    30 euro voor zo'n brol?? Wat een afzetterij!

Lees meer