2 Enkele kinderen genieten van het vernieuwde zwembad.
Marc Aerts Enkele kinderen genieten van het vernieuwde zwembad.

Vernieuwd zwembad feestelijk geopend

Het Mechelse stadsbestuur heeft gisteren het zwembad Geerdegemvaart feestelijk heropend. Meest in het oog springen doen de 'murals' van straatartiest Dzia.

De Mechelaars kennen Dzia al van de reuzegrote pelikaan die hij voor het project 'Mechelen Muurt' tekende in het Lekkernijstraatje. In het zwembad koos hij voor waterdieren ter hoogte van het peuterbad - en watersporters. "Mooi", oordeelde Sportschepen Walter Schroons (CD&V) bij de heropening. Het zwembad sluit elk winter, maar afgelopen twee weken deed de stad meer dan het nodige onderhoud. Er staat een nieuw waterspeeltuig in het peuterbad en op de toiletten zitten nu kindvriendelijke brillen. Daarnaast brengt een nieuwe muziekinstallatie meer leven in het zwembad. Een rolstoel staat klaar om mensen met een beperking te helpen.


"Ons zwembad en dat van De Nekker zijn nogal complementair. Bovendien is er genoeg vraag om te zwemmen." De stad trakteerde in samenwerking met de uitbater van de cafetaria bezoekers op een hapje en een drankje. Elke zwemmer kreeg gisteren na zijn zwembeurt ook een gelukskoekje waarmee ze kans maakten op dagtickets, tienbeurtenkaarten en een jaarabonnement. (WVK)

2 Artiest Dzia tekende waterdieren rondom het zwembad.
Marc Aerts Artiest Dzia tekende waterdieren rondom het zwembad.

Lees meer