VIDEO. “Mijn favoriete element is goud.” Nina Derwael promoot Mendelejev-game Technopolis

“Salto’s en aan een brug slingeren, dat geraak ik nooit beu. Maar weet je waarvan ik helemaal in mijn element geraak? Van de gouden medaille die ik vorig jaar op het WK won. Daarom is goud mijn favoriete element.” Met die woorden promoot turnster Nina Derwael in een filmpje de gloednieuwe Mendelejev-game van Technopolis. 

Derwael roept kinderen, jongeren en volwassenen op om op zoek te gaan naar hún favoriete element. Ze is overigens niet de eerste of laatste BV die Technopolis voor zijn kar spant. Om de nieuwe Mendelejev-game te promoten, ging het centrum in Mechelen op zoek naar bekende Vlamingen met een duidelijke link naar een chemisch element uit de tabel van Mendelejev. Eerder gaf weerman Frank Deboosere aan dat zijn favoriete element kwik is, zoals in de thermometers van vroeger.

Nina Derwael poseerde in november met haar gouden medaille vanop het WK gymnastiek in in Doha, Qatar.
RV Nina Derwael poseerde in november met haar gouden medaille vanop het WK gymnastiek in in Doha, Qatar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer