Zwembad Geerdegemvaart krijgt muurschildering en nieuw waterspeeltuig

Geerdegemvaart sluit van maandag 14 tot en met zondag 27 december de deuren. De stad zal de sluiting gebruiken om het zwembad te verbeteren en te verfraaien.

Elke winter sluit het zwembad een week voor onderhoud. Dit keer wordt dat dubbel zo lang, maar de gebruikers krijgen voor dat verminderd zwemplezier wel wat in de plaats. Street artist Dzia, vooral bekend van de reuzegrote pelikaan in het Lekkernijstraatje, zal de binnenmuren sieren met een muurschildering, in het peuterbad komt een nieuw waterspeeltuig. Daarnaast investeert de stad in een nieuwe muziekinstallatie (op de online kalender op de eveneens vernieuwde website ontdek je wanneer de volumeknop wordt opengedraaid). Een rolstoel moet mensen met een beperking helpen met verplaatsingen in het zwembad en onder de douche. Het zwembad investeert overigens niet alleen in materiaal, maar ook in activiteiten.


Voortaan zal er op regelmatige tijdstippen een waterspeeltuin worden ingericht voor de kleinsten. Elke donderdagavond van 20.30 tot 21.15 uur vindt een speciaal zwemmoment plaats voor mensen met een beperking. Daarnaast komt er een nieuw aanbod groepslessen 'AquaFit', 'AquaPower' en 'Prenatale aquagym'.

Heropeningsfeest

De heropening op 28 december zal gepaard gaan met het nodige feestgedruis. Ter gelegenheid van de vernieuwing van het zwembad en met het nieuwe jaar in zicht, trakteert het zwembad op een hapje en drankje. Er zal een initiatie waterpolo worden gegeven, en je zal er kunnen deelnemen aan een wedstrijd waarbij je kans maakt op veel gratis zwembeurten. (WVK)

Lees meer