Kruispunt 'Bolleke' dicht tot eind november

Het kruispunt Genelaar-Borgerhout-Schoolstraat-Genebroek, beter bekend als kruispunt Bolleke, is tot eind november afgesloten voor alle verkeer. Het kruispunt is dicht voor de bouw van een nieuw pompstation van Aquafin. Nadien volgt de aanleg van een rotonde.

Op het weinig overzichtelijke kruispunt waar vroeger café Bolleke gevestigd was, gebeurden al tal van ongevallen. Bestuurders die het kruispunt niet kenden en niet wisten dat de weg Schoolstraat-Genelaar een voorrangsweg was, lagen meestal aan de basis. Op de hoek van Borgerhout en de Schoolstraat kocht het gemeentebestuur enkele jaren geleden een leegstaande woning. Die is afgebroken voor de aanleg van een rotonde.


Tijdens de werken moet het verkeer omrijden via de Bevrijdingslaan (N102), Kiezel (N126), Biezenhoed (N156) en Langvoort. De omleiding geldt ook in de omgekeerde richting. De werken duren tot ongeveer eind november. In die periode is er via de Schoolstraat en Genelaar geen doorgang mogelijk in de richting van Klein-Vorst (Laakdal) en omgekeerd. (EJM)

Lees meer