Jongeren beroven leeftijdsgenoten op de bus

Een groep van zo'n tien à vijftien jongeren heeft in de voorbije dagen minderjarige busreizigers in Wemmel en Merchtem beroofd. Twee van hen werden intussen opgepakt.

De jongeren, naar verluidt van allochtone afkomst, volgen vermoedelijk les in Merchtem. In de voorbije dagen stapten ze na schooltijd op de bus in het centrum van de gemeente, tegenover het gemeentehuis. Daar vielen ze minderjarige reizigers lastig. Die moesten geld, mobiele telefoons en zelfs kledij afgeven. Er zouden al twee gevallen geweest zijn in Merchtem zelf en ook een in Wemmel, ter hoogte van de Kaasmarkt. Slachtoffers die weigerden hun spullen af te geven, kregen rake klappen.

Patrouilles aan bushaltes

Voor het geval van 'steaming' aan de Kaasmarkt in Wemmel werd de lokale politie opgeroepen. De verdachten waren daar na hun roof afgestapt en richting gemeentehuis getrokken. De agenten konden er twee verdachten tegenhouden, die effectief gestolen spullen op zak bleken te hebben. Zij werden meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. De lokale politie van de zone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) laat intussen weten dat de interventieploegen na schooltijd meer zullen patrouilleren in de omgeving van de betrokken bushaltes. Mogelijk volgen er ook nog controles op de bussen zelf.


(TVP)

Lees meer