2 Een meisje viel vorige week op de rand van de bloembakken en moest 14 hechtingen krijgen.
Nina Bernaerts Een meisje viel vorige week op de rand van de bloembakken en moest 14 hechtingen krijgen.

Vernieuwde Kroonplein is gevaarlijk

Het vernieuwde Kroonplein in Merksem kampt met enkele problemen. De speelfonteinen zijn smerig en de bloembakken te scherp.

"Vorige week kwamen we te weten dat een kleuter met haar fietsje gevallen was op de ijzeren rand van de bakken. Het kind kreeg 14 hechtingen", zegt raadslid Lut Vergauwen (Groen). Het district zoekt nu naar een oplossing. "Als district moeten wij er voor zorgen dat zoiets niet meer kan gebeuren. Want het plein wordt gretig gebruikt door kinderen. Er wordt gespeeld en gesport, dus we moeten zien dat dit veilig kan gebeuren," zegt raadslid Lut Vergauwen (Groen).


"Ook de fonteinen zijn erg smerig, we maken ons zorgen over de gezondheidsrisico's. Het Kroonplein is gewoon gevaarlijk."


Schepen Wendy Simons (N-VA) zoekt nu een oplossing voor beide problemen. "We hebben nu verschillende firma's aangeschreven die dat probleem zouden kunnen oplossen. Afhankelijk van die offertes zullen we de financiële mogelijkheden bekijken. Met de stad Antwerpen is ook afgesproken dat in de toekomst dit materiaal niet meer gebruikt zal worden. Let wel, we kunnen niet alles aanpakken, ook op een stoeprand of een kiezelsteen kan een kind zich sterk bezeren." (NBA)

2 De fonteinen zijn smerig, en de stad en de onderhoudsfirma schuiven de verantwoordelijkheid op elkaar af.
Laenen De fonteinen zijn smerig, en de stad en de onderhoudsfirma schuiven de verantwoordelijkheid op elkaar af.

Lees meer