Gerechtsgebouw Brugge
SDVO Gerechtsgebouw Brugge

Ex-trainer van DAVO Westende vrijgesproken voor bezit van speed en doping: “Mogelijkheid bestaat dat hij erin werd geluisd”

De voormalige hoofdcoach van DAVO Westende is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor het bezit van speed en clenbuterol, een dopingproduct. Volgens L.S. (37) wilde zijn vriendin hem een loer draaien. De rechter volgde hem daarin.

Het gerecht viel op 20 mei 2017 binnen in de woning van L.S. (37) na een anonieme tip. In de diepvriezer van de voetbaltrainer troffen ze 205 gram speed en 84 tabletten clenbuterol aan, een verboden spierversterkend middel. De man zelf vloog een maand achter de tralies. Hij was net aangesteld als hoofdcoach van DAVO Westende. De vierdeprovincialer zette hem prompt op straat. Het parket vervolgde S. uiteindelijk enkel voor drugsbezit, want het onderzoek kon geen verkoop aantonen. “Al is dat meer te wijten aan de omerta binnen het voetbalmilieu. Beklaagde is lid van de harde kern van Club Brugge. Hij zou volgens onze info speed verkopen in dat milieu, maar dat hebben we dus nooit hard kunnen maken”, klonk het bij het parket.

Redelijke twijfel

L.S. ontkende in alle toonaarden dat de aangetroffen drugs van hem waren. “Het is zijn ex die hem een loer wilde draaien”, pleitte zijn advocaat. “Het is wel erg toevallig dat de speurders bij de huiszoeking recht naar de diepvriezer liepen en de rest van de woning ongemoeid lieten. Zijn ex-vriendin, met wie hij acht jaar lang een relatie had, wilde hem gewoon erin luizen.” 

De rechter acht die piste niet ondenkbaar. In zijn vonnis haalt hij aan dat op de aangetroffen zak speed geen sporen of DNA van L.S. werden aangetroffen. Bovendien werden tijdens het telefonieonderzoek geen druggerelateerde berichten of gesprekken gevonden. “Er is dan ook redelijke twijfel over zijn schuld, waardoor beklaagde moet vrijgesproken worden.” 

DAVO Westende distantieerde zich al van de zaak.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer